Etsi
  • Esa Westman

Tuliko kaupat?

Odotukset olivat korkealla joulukuun lopussa, kun virallista allekirjoitustilaisuutta maakaupoista odoteltiin. Francisco oli saanut tilansa rekisteröityä ja homman piti olla viimeistelyä vailla valmis. Toisin kävi, sillä vielä tähän päivään mennessä nimiä ei ole kauppakirjassa.


Francisco tosiaan sai tilansa rekisteröityä Diriamban kaupungintalon järjestelmään, mutta tämän jälkeen finca piti vielä hyväksyttää kiinteistörekisteriin. Tässä rekisterissä asian hoito kesti ja kesti. Kun maanmittaaja antoi minulle päivämäärän milloin asian piti olla selvä, sain viestin että hyväksyntää ei ole tullut. Kahden viikon välein sain viestiä että asia kestää, kunnes maaliskuussa rekisteristä vihdoin tuli tietoa. Hyväksyntää ei tullut, koska tilan mittaus ei vastannut kiinteistörekisterin tietoja. Sen mukaan Franciscon tila on melkein 13 manzanaa, maanmittaajan 9,67 manzanan sijasta. Franciscolta asiaa tiedustellessani hänellä ei ollut missään vaiheessa ollut käsitystä, että tämä kolmen manzanan alue kuului myös hänelle.

Asian tekee entistä hankalammaksi se, että Franciscon naapuri oli myynyt omat tiluksensa eteenpäin ja tähän kauppaan oli kuulunut myös tuo 3 manzanan alue. Onneksi ostaja on tuttu, joten asian käsittely on hieman helpompaa.Tässä tilanteessa meille jäi kaksi vaihtoehtoa. Vaikeampi vaihtoehto on se, että molemmat tilat mitataan uudelleen ja sama rekisteröintiprosessi käydään läpi uudelleen. Helpommassa tapauksessa tilat pysyvät sellaisina, kuin ne nyt on mitattu ja kaavoihin piirretty ja muutos tehdään itse kiinteistörekisteriin. Tässä tapauksessa Franciscon naapuritilan uuden omistajan tulisi korvata tämä kolme manzanaa Franciscolle, jolloin asia olisi hoidettu. Näin ollen kaupan olisi edelleen tämä 9,67 manzanaa, jos se vain joku päivä saadaan siihen tilanteeseen, että kauppakirja olisi nimiä vailla valmis. Ehkä vielä tänä keväänä.

28 katselukertaa0 kommenttia
Ota yhteyttä

Nicaraguassa

Esa Westman

puh. +505 7667 5441

info(at)nicametsatila.com

esa.westman(at)gmail.com

Suomessa

Antti Pelttari

info(at)nicametsatila.com 

antti.pelttari(at)kolumbus.fi

  • Facebook Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon

© 2023 by Personal Life Coach. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now